TONYINA

Thunnus (thunnus)thynnus

Espècie de cos curt i gruixut, cap gran. El seu dors és blau negrós, els costats són més clars i el ventre és platejat. Els petits presenten unes bandes transversals que desapareixen en els adults.

La tonyina és una gran nedadora, realitza grans migracions. S'alimenta de sardines,seitons,i altres peixos pelàgics, i també d'alguns crustacis.

No es reprodueix fins al tercer any de vida, quan pesa entre 15 i 20 kg, i pot arribar a viure uns 14 anys.

Pot arribar a mesurar entre 2 i 3 m, i pesar uns 500 kg.