TONYINA D'ULLS GROSSOS

Thunnus obesus

És conegut pels seus ulls grans, el seu cos,  és de color blau metàl·lic fosc a l'esquena i blanc a la part inferior, amb aletes pectorals grogues.

Es troba en aigües tropicals i subtropicals de l'Atlàntic, el Pacífic i l'Índia, però està absent a la Mediterrània.

Viu en aigües superficials  i poc profundes de mar obert fins a 250 m de profunditat.

S'alimenta de peixos, crustacis i cefalòpodes.

El seu pes pot arribar fins als 180 kg i pot arribar a fer 250 cm de llargada.

És capturat amb art de palangre.