POP DE ROCA

Octopus vulgaris

És un mol·lusc de cos curt i globós, amb la part superior berrugosa i ulls molt grossos. Al voltant de la boca trobem 8 tentacles amb 2 fileres de ventoses. La coloració és variable segons on viuen, hi predominen els tons vermellosos i marronosos.

Viu sobre fons de roca entre 1 i 25 m de fondària, on el trobem dins de caus i amagatalls. S’alimenta de crancs i mol·lusc , però menja gairebé qualsevol animal que pugui capturar.

Subjecten les seves preses amb el braços i els mosseguen per injectar un verí que els paralitza. En cas de perill, como tos els pops, llancen un líquid fosc, la tinta, que els serveix per a ocultar-se.

Es reprodueixen de març a setembre.

Es captura amb diferents arts: Nanses i arrossegament.